MEHMET AKİF İNAN İMAM HATİP ORTAOKULU

WEB https://akifinaniho.meb.k12.tr
Adres : Necip Fazıl Mah. Kadir Paşa Bulvarı No11 Onikişubat / KAHRAMANMARAŞ
VİZYON : Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu olarak vizyonumuz; Milli Eğitim Temel Kanunu´na ve ilköğretimin amaçları doğrultusunda, çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin etkinlik ve verimliliklerini arttırmak, teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek ve bağlı ürünlerini kullanmalarını sağlamak, öğrencilerimizin başarılarını en üst seviyeye çıkarmak için gerekli danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini sunmak, veli ve çevre desteğini en üst seviyeye çıkararak eğitim-öğretim ortamlarını geliştirmek ve öğrencilerimizin kullanımına sunarak, öğrencilerimize ve çevremize en iyi şekilde katkı sağlamaktadır.
MİSYON : Eğitim misyonumuzu aşağıda belirtilen hedefler doğrultusunda gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz; Öğrencilerin bireysel özelliklerini ve yeteneklerini belirlemek ve onların bu yeteneklerini en üst düzeye ulaştırmak. Sürekli değişen dünyaya öğrencileri hazırlayacak ve onlara dünyaya anlamlı katkılarda bulunmalarını sağlayacak eğitimi sunmak. Öğrencileri ulusal ve uluslararası ortamlarda söz sahibi olacak, geleceğin liderleri olarak yetiştirmek. Öğrencileri evrensel düşünen, ulusal ve yöresel çözümler üretebilen bireyler olarak yetiştirmek ve yeteneklerini çevreleri ve insanlık için kullanmaya özendirmek. Atatürk ilkeleri doğrultusunda çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak amacıyla topluma katkıda bulunmak.
BAŞARILAR :

Toplantı Salonu :1
Saatler : 08:00 - 14:30
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE-ARAPÇA
Isınma : Kalorifer
Pansiyon :
Servis : ÖZEL SERVİSLERLE ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR.
Ulaşım : Şehiriçi minübüs ve otobüslerle ulaşım sağlanır.
Yerleşim Yeri : Necip Fazıl Mah. Kadir Paşa Bulvarı No11 Merkez / KAHRAMANMARAŞ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İl merkezinde Onikişubat Belediyesi sınırları içerisinde hizmet vermektedir.
Kontenjan Bilgileri : OKULUMUZ 12 DERSLİKTEN OLUŞMAKTADIR 420 KONTENJANA SAHİPTİR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %99,8
Sportif Etkinlikler : VOLEYBOL, BASKETBOL, OKÇULUK, SATRANÇ, MANGALA TAKIMLARIMIZ VAR.
Bilimsel Etkinlikler : TUBİTAK , STEM KODLAMA EĞİTİMLERİ VERİLİYOR.
Proje Çalışmaları : İYİLİK YAP HUZUR BUL PROJEMİZ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA İLDE BÖLGEYE KALAN İKİ PROJEDEN BİRİ OLMUŞTUR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : ERASMUS+ KA229 2020 YILINDA KABUL EDİLEN 2 PROJEMİZ KAPSAMINDA 3/11/2022 TARİHİNE KADAR 5 AVRUPA ÜKESİNE 36 ÖĞRENCİMİZLE PROJE HAREKETLİLİĞİ YAPTIK. İSPANYA'DAN BİR OKUL İLE MEKTUP ARKADAŞLIĞI PROJEMİZ BULUNMAKTADIR.